eur:
393.93
usd:
364.87
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Rekordárat remélnek egy Hermes-táskáért

A jelenlegi 203 ezer dolláros rekordárat is felülmúló összegért találhat vevőre egy szeptember végi amerikai aukción egy Hermes-táska.

A Heritage Auctions előzetesen mintegy 200 ezer dollárra (48,48 millió forintra) becsüli az Hermes Himalayan Diamond Birkin-táska árát, így nagy az esélye annak, hogy a ritka példány megdönti a 2011 óta fennálló rekordot, azt a 203 150 dollárt, amelyet ugyancsak egy Hermes Birkin-táskáért fizettek.

A szeptember 23-án elárverezendő matt fehér táska nílusi krokodil bőréből készült, 18 karátos fehérarany és 245 gyémánt díszíti. Kathleen Guzman, a Heritage Auctions ügyvezető igazgatója úgy fogalmazott, hogy talán ez a táska a legáhítottabb a világon. "Egyedüli alkalom, hogy egy ilyen kaliberű táska feltűnik az aukciós piacon. Igazi kincs ez az Hermes márka megszállottjainak" - mondta.

A Jane Birkin brit színésznő és énekesnő nevét viselő Birkin-táskákhoz még "normális körülmények" között is nehéz hozzájutni: az igen drága kiegészítőre éveket kell várni, és mások mellett olyan hírességek viselik, mint Victoria Beckham, aki híres a kétmillió dollárra taksált százdarabos Birkin-kollekciójáról.

Maga Jane Birkin amúgy nem nagy rajongója a táskának - csak egy van neki -, "pokoli nehéznek" találja a magáét, és arra panaszkodott, hogy húzza a karját. "Valószínűleg vállműtétre lesz szükségem" - mondta egy alkalommal.

Az első Birkin-táskát 1984-ben dobta piacra az Hermes, amelynek akkori vezetője, Jean-Louis Dumas 1981-ben egy repülőgépen utazott Jane Birkinnel, és szemtanúja volt annak, hogy a színésznő szalmatáskája elhelyezésével küszködik a fedélzeten, majd mikor azt hitte, sikerült neki, minden kiesett belőle. Jane Birkin arra panaszkodott, hogy nem talált magának megfelelő táskát, amelybe pakolhatott volna.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×