Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Eladó Elvis Presley két repülőgépe

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Eladásra kínálják Elvis Presley két fényűzően berendezett magánrepülőgépét.

A nagyobb Lisa Marie, amelyet Elvis 1975 áprilisában vásárolt 250 ezer dollárért, majd további 350 ezerét felturbózott, többek között egy óriási méretű ágyat, aranyozott vízcsapokkal felszerelt fürdőszobát és egy négy tévéből és 52 hangszóróból álló szórakoztató komplexumot tartalmaz. Repülni azonban már sem ezzel, sem a kisebb, tartalékként használt Hound Dog II-vel nem lehet, ma már kizárólag múzeumi darabok; utoljára 1984-ben voltak levegőben.

A tulajdonos egyelőre nem tett közzé irányárat, de azt jelezte, hogy kizárólag "komoly ajánlatok" érdeklik, és csak együtt hajlandó értékesíteni a gépeket. Az ajánlatot egy repülőgépek adásvételével foglalkozó honlapon tették közzé - számolt be a fejleményekről a CNN amerikai hírcsatorna vasárnap.

A két gépet a zenész 1977-es halála után eladta a család, de az új tulajdonosokkal később megegyeztek arról, hogy visszaszállítják őket a memphisi Gracelandbe, Presley múzeumként működő egykori otthonába. Itt az évek folyamán látogatók ezrei pillanthattak be a kultuszfigurává vált sztár nagyzási hóbortjába.

A "parkolási" szerződés azonban nemrég lejárt, és a birtok kezelői úgy döntöttek, hogy 450 szobás hotelt építenek. Ehhez a repülők mostani helyére is szükségük van, ezért felszólították a tulajdonost, hogy szállítsa el a járműveket. A memphisi K. G. Coker azonban, úgy tűnik, új hely keresése helyett inkább megválna az ereklyéktől, amelyek a gracelandi belépőjegyekből való részesedése révén eddig feltehetően jó pénzt termeltek számára.