Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Újabb halálos cápatámadás történt Ausztrália keleti partvidékén

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Újabb halálos cápatámadás történt Ausztráliában szombaton, ebben a hónapban immár második.

Ausztrália keleti partvidékén, az Új-Dél-Wales szövetségi állam fekvő Coffs Harbour város közelében egy fiatalembert sebesített meg halálosan egy cápa - közölte a rendőrség.

Zach Young három barátjával a Riecks Point nevű strandon a szörf egy rövid változatával, úgynevezett bodyboarddal tartózkodott a vízben, a parttól mintegy száz méterre. A vízi ragadozó a 19 éves Young lábaiba harapott bele. Barátainak sikerült partra vinniük, de hasztalan próbálták megmenteni életét, már a mentők kiérkezése előtt meghalt. A mentők megpróbálták újraéleszteni a fiút, de sikertelen maradt igyekezetük.

A környék strandjait 24 órára lezárták. Azt egyelőre nem tudni, hogy milyen fajta cápa támadta meg a fiatalembert.

Egy héttel ezelőtt, november 23-án egy 35 éves hullámlovast ölt meg egy cápa a nyugat-ausztráliai Gracetown közelében. Az utóbbi egy évtized alatt három szörfös vált cápatámadás áldozatává ezen a környéken.

Ausztrália vizein gyakoriak a cápák, de csak ritkán támadnak emberre a 35 ezer kilométer összhosszúságú partok közelében. Az utóbbi fél évszázad statisztikája szerint évente átlagosan gyakorlatilag egy halálos kimenetelű eset történik.