eur:
394.07
usd:
365.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Milliókat keres fellépésenként Mao Ce-tung női imitátora

Több százezer jüant, vagyis több millió forintot keres fellépésenként Kínában Mao Ce-tung imitátora, egy ötvenes évei végén járó nő.

Csen Jan némi arcfestékkel és haját hátrafésülve, Mao-korabeli ruhákat magára öltve megtévesztésig hasonlít az egykori kommunista vezérre. A szecsuán tartománybeli, korábban háztartásbeli asszonyt 2005-ben fedezte fel egy helyi televízióállomás, mikor Csen egy Mao szerepében gyakran tetszelgő színészt figurázott ki. Az imitátor karrierje azóta töretlenül ível felfelé: a televízión túl vállalati rendezvényekre, ünnepségekre, nagyszabású összejövetelekre, születésnapokra és esküvőkre hívják, és egy negyven perces fellépéséért saját bevallása szerint hatszámjegyű fizetést kap.

Kínai sajtóbeszámolók szerint ahhoz, hogy a Mao Ce-tunggal való hasonlóságot tökélyre fejlessze, a mindössze 153 centiméter magas Csen speciális, 26 centiméteres talpú cipőt hord, professzionális sminkeshez és fodrászhoz jár, és filter nélküli cigarettát szív. A kínai interneten róla terjedő képeken jellegzetes karlendítéssel vagy a kommunista vezér távolba meredő tekintetét utánozva a 21. századbeli tömegben, modern épületek előtt, pódiumokon, autókból integetve látható.

Az utcán Maóként való megjelenése általános zavarodottságot és megrökönyödést vált ki az emberekből, akik mobiltelefonjaikkal fényképezik, könnyekben törnek ki és kezet ráznak vele, vagy - ritkább esetekben - elszaladnak. A hasonlóságot Csen férje sem viseli túl jól, az asszonnyal "felfedezése" óta elhidegültek egymástól, a férfi ugyanis nem tudta elviselni a gondolatot, hogy Mao Ce-tunggal osztja meg a hitvesi ágyát.

Csen a munkán kívül nem gyakran hagyja el otthonát, szabadidejében pedig Maóról szóló műsorokat néz a vezér testbeszédének tanulmányozására.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×