Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Rendőrök találták meg az elrabolt kiskutyát Kecskeméten - videó

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Fél napot a Kecskeméti Rendőrkapitányság épületében töltött Herceg. A yorkie kiskutya rablás áldozata lett korábban, egy feltört autóból tulajdonították el.

A Kecskeméti Rendőrkapitányságon november 9-én tett feljelentést egy csemői asszony, akinek Kecskeméten feltörték az autóját, eltűnt a járműben hagyott Herceg nevű, yorkie fajtájú kutya.

A kecskeméti nyomozók november 12-én egy gyanúsított otthonában tartottak házkutatást és észrevették, hogy ott egy, a hétvégi autófeltöréskor ellopott kutyához hasonló házi kedvenc van.

A két büntetőeljárás előadója ugyanaz a hadnagy, aki szerdán tanulmányozta át a Báthori utcai gépkocsi feltörés anyagát. Mivel a sértett nem tudott az ellopott kutyájáról feljelentéséhez fényképet mellékelni, így a két hasonló fajtájú jószág még nem keltett gyanút a rendőrtisztben.

A nyomozónőben összeállt a kép


A sértett azonban a Bács-Kiskun megyei internetes hírportálon felhívást tett közzé, melyben Herceget kereste, immár a yorkie fényképével együtt. A cikket olvasta a nyomozónő, akiben összeállt a kép - írják közleményükben a kecskeméti rendőrök.

Így másnap, november 14-én délelőtt ismét megjelentek a rendőrök a korábbi házkutatás helyszínén, ahol - mint bűncselekmény tárgyát - lefoglalták a kiskutyát. Első útjuk egy állatorvoshoz vezetett, aki a chippel ellátott ebről megállapította, hogy ő Herceg.

Herceg, a nyomozók kedvence

Tekintve, hogy a sértett csemői lakos, a kutyáért csak a délutáni órákban tudott elmenni a Kecskeméti Rendőrkapitányságra. Herceg azonnal a nyomozók kedvence lett, ilyen különleges és aranyos bűnjele ugyanis még soha nem volt a megyeszékhely rendőrségének. A tulajdonosnak végül visszaadták kiskutyáját.

A Bűnügyi Osztály vizsgálja a korábbi bűncselekmény elkövetésével gyanúsított férfi és a Báthori utcai autófeltörés közötti összefüggéseket.

A kedves történethez illő fotókat és videót láthat a rendőrség hivatalos honlapján.