Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Akna Zuglóban - forgalomkorlátozások, dugók

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Jelentős forgalomkorlátozásra kell készülni a főváros XIV. kerületében, a Thököly úton és a Dózsa György úton szerda délután a közelben talált tüzérségi lövedékek miatt.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Facebook-oldalán azt írta, hogy a közúti forgalom elől lezárták a Dózsa György utat a Verseny utca és az Ajtósi Dürer sor között, a Thököly utat pedig a Baross tér és a Stefánia út között. A lezárt területet kiürítették, az gyalogosan sem közelíthető meg.

Várhatóan két és fél-három órán át módosított útvonalon jár az 5-ös, a 7-es, a 7A, a 7E, a 20-as, a 30-as, a 30A, a 107E, a 133E, a 233E autóbusz, valamint a 79-es troli.

Az 5-ös busz és a 7-es buszcsalád járatai az Ifjúság útja- Stefánia út-Thököly út módosított útvonalon haladnak. A gyorsjáratoknak (7E, 107E, 133E, 233E) nem marad ki megállója, az 5-ös, a 7-es és a 7A busz pedig nem érinti a Cházár András utca és a Reiner Frigyes park megállót.

A felsorolt járatok Keleti pályaudvar M megállóját a lezárás idejére a Kerepesi útra, a metrópótló busz megállójába helyezték át.

A 20E, a 30-as, a 30A és a 230-as busz a Dózsa György út-Ajtósi Dürer sor-Stefánia út-Ifjúság útja-Baross tér útvonalon halad. A 20E járatnak nem marad ki megállója, a 30-as, a 30A és a 230-as busz ugyanakkor nem érinti a Thököly út megállót. A 79-es trolibusz rövidített útvonalon jár a Kárpát utca és az Ajtósi Dürer sor között - írta a BKK.

Németh-Zsohár Agnieszka, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-nek korábban elmondta, csatornázási munkálatok közben került elő két tüzérségi lövedék a XIV. kerületi Istvánmezei úton szerda délután.

A környéket 150 méteres sugarú körű lezárása és kiürítése kiterjed a Dózsa György útra és a Thököly útra, a Vécsey utcára, a Cserhát utcára, a Sajó utcára, a Cházár András utcára, továbbá egy iskolára, egy rendőrkapitányságra, a Magyar Sportok Házára, valamint a Récsei Center mellett lévő utcák által behatárolt területre. Az intézkedés több mint ezer embert érint - mondta a kommunikációs tiszt.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője azt mondta, a rendőrség már elkezdte a terület lezárását és kiürítését. A fővárosi katasztrófavédelem és a kerületi önkormányzat két befogadóhelyet jelölt ki: a Récsei Centert, valamint a Murányi utcában található Kosztolányi Dezső Általános Iskolát. Ezen felül a BKV tíz melegedőbuszt küldött a helyszínre, közülük négy a Récsei Centernél, hat a Keleti pályaudvarnál áll.

Az Országos Mentőszolgálat munkatársai is a helyszínen vannak - tette hozzá a katasztrófavédelmi szóvivő.