eur:
395.08
usd:
371.03
bux:
65100.46
2024. április 19. péntek Emma

Fáról szedték le a repeszgránátot

Több mint 30 évig egy fán tároltak egy világháborús gránátot Lajosmizsén egy családi ház udvarán - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje szerdán.

Várkonyi Melinda elmondta, a család 32 évvel ezelőtt tette fel a gránátot a fára, hogy senki ne nyúlhasson hozzá. Múlt hétvégén tettek bejelentést a tűzszerészek ügyeletén.

A fa ágai körbenőtték a robbanótestet, így azt a honvédség tűzszerészeinek ki kellett vájniuk a fából. A nem kilőtt állapotú, 76,5 milliméteres magyar repeszgránátot a honvédség központi gyűjtőhelyére szállították - tette hozzá a kommunikációs tiszt.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×