Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kapuvári buszbaleset - szabadlábon védekezhet a sofőr

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A jogerős döntés szerint is szabadlábon védekezhet az az idős férfi, aki a hónap elején karambolozott a HAT-AGRO Győr női kosárlabdacsapatát szállító busszal. A balesetben életét vesztette Tapodi Péter klubigazgató és Fűzy Ákos vezetőedző.

Máté Kinga bíró, szóvivő szerdán közölte, hogy a járásbíróság után a Győri Törvényszék sem adott helyt az ügyész indítványnak, és nem rendelt el lakhelyelhagyási tilalmat.

Az indítványt szeptember 10-én, a sofőr súlyos sérülései miatt a győri kórházban megtartott tárgyaláson utasította el az első fokú fórum. Máté Kinga akkor újságíróknak elmondta, a bíróság azzal indokolta a felelősségét elismerő férfi szabadlábon hagyását, hogy a 69 éves, büntetlen előéletű, hosszas kórházi kezelésre szoruló, "mintaszerűen rendezett" családi és személyi körülmények között élő gyanúsított esetében nem áll fenn a szökés, elrejtőzés veszélye. Hozzátette, hogy a gyanúsított teljes megbánást tanúsított a tárgyaláson.

A szóvivő közölte: "a megalapozott gyanú kétséget kizáróan fennáll", hiszen a férfi elismerte, hogy ő ütközött autójával annak a busznak, amely a HAT-AGRO UNI Győr női kosárlabdacsapatát szállította.

Szabó József, a halálos tömegszerencsétlenséget előidéző közúti baleset gondatlan okozásával gyanúsított férfi védője az MTI-nek akkor elmondta, védence nem tud magyarázattal szolgálni arra, miért következett be a baleset. Noha semmilyen körülmény nem zavarta, lehajtott a padkára, és amikor balra rántotta a kormányt, már olyan közel volt a busz, hogy nem volt ideje a lábát a gázról a fékre tenni - közölte.

Szeptember 7-én Kapuvár és Vitnyéd között ütközött össze a férfi személyautója a soproni mérkőzésükre tartó sportolókat szállító autóbusszal. A balesetben meghalt Tapodi Péter klubigazgató és Fűzy Ákos vezetőedző, Natasa Kovacevicnek, a csapat szerb játékosának pedig amputálni kellett a lábát.