Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Erotikus szolgáltatásokat ellenőrzött a NAV

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Erotikus szolgáltatásokat ígérő internetes hirdetések alapján hajtottak végre augusztusban ellenőrzéseket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)pénzügyőrei a Dél-Alföldön. Az eljárások végén egymillió forintot meghaladó mulasztási bírság kiszabása várható.

A hatóság tájékoztatása szerint az ellenőrzések egy részében telefonon egyeztetett időpontokban és helyszíneken jelentek meg a járőrök, hogy anyagi ellenszolgáltatásért szexuális szolgáltatást kínálók körében végezzenek ellenőrzéseket. Ezekben az esetekben a pénzügyőrök nem sokkal az ellenérték átadása után - a felkínált szolgáltatás igénybevétele nélkül - igazolták magukat és adóköteles tevékenység adószám hiányában történő folytatása miatt több adóigazgatási eljárást indítottak. Ezen túl az illetékes járásbíróságnál feljelentést tettek tiltott prostitúció miatt.

Az egyik ellenőrzött ember ellen - közvetítői tevékenység miatt - a pénzügyőrök fiatalkorú sérelmére elkövetett kerítés bűncselekmény megalapozott gyanújával tettek feljelentést.

A hatóság az akciósorozat folytatásaként legénybúcsúkra, leánybúcsúkra megrendelt sztriptíz- és chippendale-szolgáltatásokat is ellenőrzött. Előzetesen minden esetben - szintén internetes hirdetések alapján - telefonon egyeztették az időpontokat és helyszíneket. A szolgáltatók minden alkalommal megjelentek az előre megbeszélt helyen és időpontokban, de a szolgáltatások ellenértékének átvétele után egyetlen esetben sem állítottak ki számlát vagy nyugtát.