eur:
393.99
usd:
369.72
bux:
65725.52
2024. április 23. kedd Béla

Szinte titokban nősült meg a monacói herceg

A monte-carlói hercegi palota zárt ajtói mögött rendezték meg Caroline monacói hercegnő idősebb fia, Andrea Casiraghi és jegyese, Tatiana Santo Domingo esküvőjét.

A II. Albert uralkodó két évvel ezelőtti színpompás esküvőjével szemben családi, baráti körben tartották a hercegi esküvőt szombaton, az európai uralkodóházak alig képviselték magukat a monacói trón második számú várományosának menyegzőjén.

Az esküvőre meghívott mintegy 300 vendég részben gyalog érkezett a Földközi-tenger partján fekvő, 13. századi hercegi palotába. A vőlegényt barátai hozták egy katonai dzsipen az esküvőre.

A menyegzőről a médiát teljesen kizárták. Az interneten azonban megjelent egy fotó, amelyet Lauren Santo Domingo, Tatiana nagynénje, a Vogue amerikai magazin egyik szerkesztője posztolt ki a közösségi oldalakra a mennyasszony leánybúcsújáról. A Caroline hercegnő jachtján megrendezett partin részt vett mások között Margherita Missoni divattervező és Noor Feres ékszertervező is.

A 29 éves Casiraghi évek óta együtt él az ugyancsak 29 éves Tatianával, aki egy kolumbiai milliárdos családból származik. 2001-ben elhunyt nagyapja, Julio Mario Santo Domingo Kolumbia második leggazdagabb embere és világ második legnagyobb sörfőzdéjének, a SABMillernek volt a részvényese.

Jegyességüket 2012 júliusában hozták nyilvánosságra, március 21-én Tatiana Londonban világra is hozta első közös gyermeküket, Sachát.

Andrea, akinek apja, Stefano 1990-ben egy hajóbalesetben életét vesztette, II. Albert herceg legidősebb unokaöccse, így anyja, Caroline után a második a trónöröklési sorban. Utána nemrég született fia, Sacha következik.

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

A közép-ázsiai vendégmunkások kulcsszerepet játszanak az orosz gazdaságban, a márciusi, moszkvai terrortámadás azonban jókora zavart okozott a bevándorláspolitikában. Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője az InfoRádióban elmondta: „társadalmi trendforduló” érzékelhető a bevándorlókkal szemben, amit egy idő után már az orosz kormányzat sem hagyhat figyelmen kívül. A helyzet nem könnyű, ugyanis az állam eddig vendégmunkások alkalmazásával próbálta mérsékelni a munkaerőhiányt.

Nagy durranás: régóta várt amerikai szuperfegyvert kaphatnak az ukránok

Kijev már szinte a háború kitörését követően kérte Washingtontól, hogy küldjön több száz kilométeres hatótávolságú ballisztikus rakétákat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×