Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nem volt jogosítványa a Söjtörnél fának csapódó autó sofőrjének

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nem volt jogosítványa annak a férfinak, aki két fiatal utasával együtt meghalt szombat este a Zala megyei Söjtör közelében, amikor autójukkal nagy sebességgel fának csapódtak - mondta el a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság (ZMRFK) sajtófőnöke.

Nothoff Ingrid közölte: a járművet vezető 40 éves nagykanizsai férfinak nem volt jogosítványa, és tanúk állítják, hogy a balesetet megelőzően italozott. Az ittasság fokát azonban majd szakértő bevonásával állapítják meg - tette hozzá.

Beszámolt arról is, hogy vasárnapra azonosították a baleset másik két - iratok hiányában éjszaka még nem ismert - halálos áldozatát is. Az autóvezető mellett egy 17 éves fiatalember, a hátsó ülésen annak 19 éves nővére utazott.

Anti András, a ZMRFK közlekedésrendészeti osztályának vezetője a baleset helyszínén szombat éjszaka újságíróknak elmondta: Söjtör irányából Bak felé haladt a személyautó, amikor egyelőre ismeretlen okból az útról letérve fának csapódott. Az ütközés következtében a jármű mindhárom utasa a helyszínen szörnyethalt.

A baleset tiszta látási és útviszonyok között történt, az út egy hosszú, viszonylag egyenes szakasz.

Az MTI más forrásból úgy értesült: a jármű a baleset pillanatában csaknem 190 kilométeres óránkénti sebességgel száguldott.

A nyomokból láthatóan a jármű megpördülhetett, majd orral csapódott egy fának. Az ütközés ereje azonban a kocsit a hátsó felével nekilökte egy nagyjából tíz méterrel távolabb álló másik fának, amelyre az autó a felismerhetetlenségig összetörve csavarodott fel.