eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Halálos medvetámadás Hargita megyében

Medve támadt két pásztorra vasárnap este a Hargita megyei Bélbor térségében; az egyik pásztor meghalt, a másik súlyos sérüléseket szenvedett - közölte hétfőn az Agerpres hírügynökség.

A hatóságokat a sebesült 49 éves pásztor riasztotta, akinek sikerült kiszabadulnia a vadállat karmai közül. A férfit súlyos mellkasi sérülésekkel és eltört karral szállították a maroshévízi kórházba, ahol éjszaka megműtötték.

Vasárnap este rendőrök, csendőrök és erdészek indultak a másik pásztor keresésére, de a nehéz terepviszonyok miatt kénytelenek voltak hétfő reggelig felfüggeszteni a műveletet. Hétfőn mintegy harmincan vonultak a Bélbor környéki hegyekbe, ahol a pásztorok legeltettek. Az 59 éves pásztort már holtan találták meg.

A Hargita Megyei Erdészeti Igazgatóság hétfőn a Környezetvédelmi Minisztérium jóváhagyását kérte a vadállat kilövéséhez.

Csibi Magor, a Természetvédelmi Világalap (WWF) romániai részlegének igazgatója az MTI-nek elmondta, ha Oroszországot nem számítjuk, Európa vadon élő medveállományának mintegy hatvan százaléka található Romániában. Ez becsült adat, hiszen a medvék pontos számon tartása rendkívül nehéz.

A WWF igazgatója szerint Székelyföldön is sok medve él, de nem a székely megyék rendelkeznek a legjelentősebb romániai medveállománnyal. Csibi Magor azt is elmondta, a medvék életmódja is jelentősen megváltozott az utóbbi évtizedekben. A nagyragadozó élőhelyei beszűkülőben vannak, ezért a fiatal egyedek gyakran a lakott területek közelében próbálják beszerezni a táplálékot kukázással, vagy háziállatok támadásával.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×