Uzsorakölcsön és fémlopás miatt indított nyomozást a rendőrség

InfoRádió / MTI
2013. január 9. 18:45
Nagyobb értékű lopás gyanúja miatt indított nyomozást a Budaörsi Rendőrkapitányság egy piliscsabai testvérpár, 38 éves apjuk, egy 22 éves táti, illetve egy 29 éves piliscsabai férfi ellen, akik feltehetően több alkalommal fémet loptak Piliscsabán. A család zsarolással is gyanúsítható - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán a rendőrség honlapján.

A 38 éves K. Ádám felbujtására fiai, a 18 éves K. Ádám és 17 éves öccse, valamint a 22 éves D. Ádám és a 29 éves K. István tavaly több alkalommal követtek el főként fémlopásokat.

A nyomozás jelenlegi adatai szerint továbbá a család uzsorakölcsönt adott a környékbelieknek, és "rettegésben tartott több piliscsabai lakost", illetve a testvérpár édesapja erőszakos cselekményeket is elkövetett, hogy a kölcsönadott összeget és a kamatait beszedje. A férfi ellen zsarolás bűntettének megalapozott gyanúja miatt jelenleg is eljárást folytat a Budaörsi Rendőrkapitányság - olvasható a honlapon.

A nyomozás alatt felmerült az is, hogy a család tagjainak fegyverei, kardjai vannak, és a környéken lakókat folyamatos fenyegetésekkel rettegésben tartják.

A Terrorelhárítási Központ munkatársai vasárnap hajnalban fogták el K. Ádámot és fiait, majd a bíróság elrendelte K. Ádám és K. István előzetes letartóztatását. A férfi 17 éves fia házi őrizetben van, az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhet. D. Ádámot kedd délután fogták el, jelenleg bűnügyi őrizetben van.

A gyanúsítottakkal szemben a további eljárást a budaörsi rendőrkapitányság folytatja le.