eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Elpusztult a kiközösített víziló

Elpusztult pénteken az a víziló, amely egy dél-afrikai üdülőtelep úszómedencéjében kötött ki a hét elején, miután csordája kiközösítette.

A termetes állat bizonyára hűsölést keresett a vízben, és ott ragadt. Vízből volt ugyan elegendő, hogy kedvére fürdőzzön benne, de kivergődni már nem tudott belőle. A medence falai ugyanis két és fél méteresek, lépcsők pedig nincsenek benne.

Az elűzött fiatal hím kedden "toccsant" a medence vízébe a Johannesburgtól északra elterülő állatvédelmi park vadászkunyhókból álló, Monate Conservation Lodge nevű üdülőtelepén.

A hatóság emberei úgy tervezték, hogy pénteken elaltatják és daruval kiemelik az állatot. A vizet javarészt már kiszivattyúzták a medencéből, hogy simább legyen a művelet, ám mielőtt még hozzákezdtek volna, a víziló váratlanul elpusztult: már csak a tetemét tudták partra emelni. Pedig a mentőcsapat tagjainak még arra is gondjuk volt, hogy folyamatosan locsolják, nehogy kiszáradjon.

A dél-afrikai országos állatvédő szervezet képviselőjének tájékoztatása szerint a négyéves víziló anyja a közelmúltban ismét szült, majd a csorda domináns hímjei elűzték fiatalabb társukat a család közeléből. Kedd óta a telep személyzete etette az állatot, amely nyugodtan viselkedett: úgy gondolták, azért, mert nincsenek közelében rivális hímek, amelyekkel meg kell vívnia a vezető pozícióért.

A mentés felügyeletére a helyszínre érkezett állatorvos viszont úgy vélekedett, hogy a vízilóval a korábbi küzdelmek és üldöztetések kiváltotta stressz végzett.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×