Közzétették a herceg meztelen képeit

Infostart
2012. augusztus 24. 07:03
A The Sun című brit bulvárlapban jelentek meg először a Harry hercegről készült kompromittáló képek a szigetországban.

A St. James's Palace csütörtökön még azt közölte, hogy a Harry hercegről készült képsorok leközlésének megakadályozása érdekében kapcsolatba lépett a brit sajtó önszabályozási előírásainak betartatására és a sajtópanaszok elbírálására hivatott független testülettel (PCC). A palota szóvivője szerint számos brit újság fontolóra vette a képek megjelentetését, de sokáig nem tették közzé a fotókat.

A palota érvelése szerint a fényképek publikálása megsértené a herceg magánélethez való jogát, a The Sun azonban úgy véli, olvasóinak joga van látni azokat.

II. Erzsébet brit királynő unokáját egy Las Vegas-i hotelszobában kapták lencsevégre, miközben meztelenül szórakozott egy szintén ruhátlan fiatal nő társaságában. A képeket szerdán hozta nyilvánosságra a TMZ nevű amerikai hírportál. A St. James's-palota szerdán megerősítette, hogy a képeken valóban az ifjú herceg látható. A fotókat valószínűleg mobiltelefonnal készítették múlt pénteken, és nagyjából 10 ezer fontért (3,5 millió forint) adták el őket.

Mielőtt hazatért volna Nagy-Britanniába, Harry még Ryan Lochte-t is kihívta egy rögtönzött úszóversenyre: a két ifjú az amerikai olimpikon 28. születésnapján mérte össze erejét egy Las Vages-i éjszakai szórakozóhely medencéjében. A hétfői versenyen, amelyet videóra is rögzítettek, a várakozásoknak megfelelően az amerikaiak 11 olimpiai éremmel büszkélkedhető sportolója győzött.