eur:
394.36
usd:
371.5
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Tizenöt határsértőt fogtak el a hercegszántói határrendészek

Tizennégy afgán állampolgárt - nyolc felnőttet és hat gyereket -, valamint egy pakisztáni férfit fogtak el a hercegszántói határrendészek még hétfő hajnalban a stabil hőkamera jelzése alapján, a határsértőket embercsempészek próbálták az ország belsejébe juttatni - közölte a rendőrség kedden az MTI-vel.

A csoport mozgását már a szerb-magyar határ vonalában észlelték a határrendészek. A határon illegálisan átjutott külföldiek beszálltak egy terepjáróba és a járművel Csátalja község irányába hajtottak - mondta Nyíkos Tamás, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A 15 fős csoport ezután átszállt egy furgonba, de azzal nem tudtak továbbmenni, mert a helyszínre irányított rendőrök elfogták őket, a gépkocsik vezetői azonban elmenekültek a helyszínről - tette hozzá a sajtószóvivő.

A főhadnagy közlése szerint a két, magyar rendszámú gépkocsit a rendőrség lefoglalta, tulajdonosaikat felkutatta, őket egyelőre tanúként hallgatták ki. Az elfogott külföldieket a békéscsabai, a kunfehértói és a kiskunhalasi őrzött szálláson helyezték el, a gépkocsikat vezető embereket még keresik a rendőrök.

Nyíkos Tamás hozzátette: a rendőrség embercsempészés megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyomozást indított.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×