A rendőrök szabadították ki Hudinit

Infostart
2011. augusztus 17. 11:44
A rendőrök segítségét kérték az állatmentők egy négy éves kutya megmentéséhez.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitánysága eljárást folytat állatkínzás vétségének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen - olvasható a Police.hu-n.

2011. augusztus 16-án a Tetovált Állatmentők Egyesületének tagjai feljelentést tettek egy 45 éves budapesti nő ellen, aki korábban egy józsefvárosi állatorvosi rendelőjébe vitte négy éves, Hudini nevű, szukáját, hogy elaltattassa. Az állatorvos a hatályos állatvédelmi törvény figyelembevételével megtagadta az elaltatást, mivel a kutya állapota ezt nem indokolta.

A rendőrök a nő lakókörnyezetében adatgyűjtést végeztek, amelynek során több lakó elmondta, hogy az állat gazdája nem megfelelő körülmények között, bezárva tartotta, Hudinit.

A fenti körülményekre tekintettel a kollégáink megjelentek a 45 éves nő lakásán, ahol házkutatás keretében "kimenekítették" az uszkárt. Az ebet az egyenruhások átadták a hatósági állatorvosnak, aki további vizsgálatok és biztonságos megőrzés érdekében a Tetovált Állatmentők Egyesületére bízta.

Az ügyben a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitánysága folytatja le.