Szerb sportolókat szállító busz balesete az M5-ösön

InfoRádió / MTI
2011. július 4. 18:01
Szerb sportolókat szállító mikrobuszt ért baleset az M5-ös autópályán hétfőn kora délután; egy embert válságos állapotban, négyet súlyos sérüléssel szállítottak kórházba, egy utazó könnyebb sérülést szenvedett. A rendőrség korábban azt közölte, hogy egy bolgár rendszámú mikrobusz borult fel Lajosmizse közelében.

Az MTI katasztrófavédelemtől kapott, egyelőre meg nem erősített információi szerint a mikrobuszban a szerb birkózó válogatott néhány tagja utazott.

A szerb rendszámú mikrobusz Lajosmizse közelében szaladt le az M5-ös autópályáról, majd felborult. A válságos állapotban lévő sérültet mentőhelikopter vitte kórházba, négy embert mentők szállítottak el a helyszínről, míg egy ember könnyebben sérült meg a balesetben - pontosította korábbi közlését a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Nyikos Tamás főhadnagy tájékoztatása szerint a rendőrök a mikrobuszban hét útlevelet találtak, de csak hat ember utazott a járműben. A sérültek azt mondták, hogy sportolók - tette hozzá a sajtóreferens.

A mentés és a helyszínelés idejére lezárt autópályán időközben megindult a forgalom - közölte a rendőrség hétfő délután.