Tömegbaleset az M15-ösön: két halott, 51 sérült

InfoRádió / MTI
2011. június 20. 07:48
Két halálos áldozata, 10 súlyos és 41 könnyű sérültje van annak a közúti balesetnek, amely éjfél előtt történt Győr-Moson-Sopron megyében az M15-ös autóúton - közölte Kocsis Tünde rendőr alezredes, a Győr-Moson-Sopron megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A sérülteket a győri, a tatabányai és a mosonmagyaróvári kórházakba szállították. A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba szállított sérültek közül az egyiknek az állapota életveszélyes.

Az autóúton két Szlovákia felől érkező kamion, egy szlovák és egy lengyel érintőlegesen ütközött, aminek következtében a szlovák kamion a másik útpályán frontálisan ütközött egy cseh autóbusszal. Az autóbuszon két vezető és 50 fő, köztük mozgássérültek utaztak. A szlovák kamion kigyulladt, vezetője életét vesztette, a másik halálos áldozat az autóbusz váltósofőrje volt.

A rendőrség megkezdte a vizsgálatot halálos tömegszerencsétlenséget okozó, gondatlanságból elkövetett közúti baleset ügyében.

A rendőrség reggel fél 8-kor közölte, hogy egy sávon, váltakozó irányú forgalommal, rendőri irányítás mellett újraindult a forgalom az M15-ös autóútnak a baleset miatt korábban lezárt szakaszán Hegyeshalomnál. Kocsis Tünde, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hozzátette: egyszer még, körülbelül negyedórára le fogják állítani a forgalmat, amíg daruval elmozdítják majd helyükről a járműroncsokat.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Kálló Izabella összefoglalója
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Fain András, a tatabányai kórház orvos-igazgatója
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Vermes Tamás, a mosonmagyaróvári kórház igazgatója
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Tamás László János, a gyõri kórház fõigazgató-fõorvosa
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást