Ki ne kapna pánikrohamot egy tonnányi szemét alatt?

InfoRádió / MTI
2011. június 3. 20:00
Száz órát töltött több tonnányi szemét alatt önként egy tajvani mágus, de túlélte, jóllehet a harmadik órában pánikrohama volt.

A férfi egy telefonfülkébe bújt be, melyet azután betemettek 3,6 tonna hulladékkal. Csövön keresztül lélegzett, és azon keresztül öntöttek szájába vizet kétóránként.

A magát varázslónak mondó és tartó férfi testén érzékelők voltak, melyek jelezték testhőmérséklete, szívritmusa változásait - ennek révén mutatkozott meg a pánikroham. A harmadik óra után szíve percenként 220-at dobbant a normális 60-80 helyett, de félóra elteltével normalizálódott pulzusa.

A férfinak egyik keze kilátszott a szemétből - a fülkére előzetesen lyukat vágtak -, így írás révén kapcsolatot tudott tartani a külvilággal, továbbá kezet fogni a vele rokonszenvezőkkel. Az utóbbi program jó sűrű volt: mintegy tízezren rázták meg kezét.

A negyedik nap végén a szenzorok felmondták a szolgálatot egy heves zivatar miatt, a mágus egészségügyi megfigyelői ezért az utolsó öt órában a férfi kezét érintve ellenőrizték pulzusát. A századik óra letelte után kibányászták a foglyot, aki kissé elhaló hangon mondott köszönetet drukkolóinak, majd pedig kórházba vonult kivizsgálásra. Az egész szemétfogsággal fizikai állóképességének tesztelésén túl a Föld és a természet tiszteletére akarta felhívni a figyelmet.