Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Olasz szállodák csak nőknek

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Divattá váltak a kizárólag nőknek fenntartott szállodák Olaszországban, a hölgyvendégeknek szóló szolgáltatások közé tartozik az is, hogy a hotelszobákban kifogástalanul működő hajszárító legyen.

A nők rémálmának számít a levegőt alig fújó hajszárító a szállók fürdőszobájában, ez a férfiak igényeit ugyan kielégíti, de a női vendégekre is számító hotelekben minimum hajsütőnek is kell lennie - írta a női szállodák felszereléséről és sikeréről cikkező Il Giornale napilap. Itáliában most már egyre több van az úgynevezett "rózsaszín" hotelekből: nők vezette szállodák csak nőknek, ahova férfiak be sem tehetik a lábukat. Van olyan szálloda, amely időszakonként - nők napján vagy a nyári szezonban - fogad kizárólag hölgyeket, mások egész évben női-hotelként működnek.

A szobalánytól a szakácsig női személyzet szolgálja ki a vendégeket és a szállodában minden a nők kívánságait igyekszik valóra váltani. A szobákban divatlap, sminkkészlet, testápoló szerek, testmérleg, fitneszgép, kölcsönbe vehető klasszikus fekete koktélruha, az étteremben biomenü várja a hölgyeket.

A női szállók már szakosodtak is: kínálnak külön üzletasszonyoknak szóló menedzser-csomagot, barátnői programot vagy épp szobát gyerekekkel érkező édesanyáknak. "Célunk az, hogy a nők nálunk igazán szabadnak érezzék magukat, tényleg pihenni tudjanak és megszépülve távozzanak"- olvasható az olaszországi női szállodák honlapján (www. alberghidelledonne.com).