eur:
394.53
usd:
370.23
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Ürülékkel kenték össze a Vilmos herceg menyasszonyának ágyát

A lelki terror legválogatottabb módszereivel üldözték el egykori iskolájából kegyetlen diáktársai Kate Middletont, Vilmos herceg későbbi menyasszonyát, aki egy hamarosan megjelenő könyv szerint "érzelmi roncsként" távozott az egyébként igen előkelő tanintézetből.

A "Kate" című könyvből, amely Vilmos és kedvese április 29-én esedékes esküvője után néhány nappal kerül a boltokba, a News of the World, a legnagyobb vasárnapi brit bulvárlap idézett előzetes részleteket.

Ezekből kiderül, hogy amikor a 13 éves Kate 1995-ben a Downe House nevű, évente csaknem 29 ezer font (9 millió forint) tandíjat felszámoló bentlakásos magániskolába került, azonnal megszerveződött ellene egy lánybanda, amely "igen-igen durva" lelki kínzásoknak tette ki.

Nem csupán olyasmikről volt szó, hogy kiütik a kezéből tankönyveit, vagy visszazavarják az ebédlői sor végére. Ennél jóval keményebb terrornak vetették alá; visszatérő "tréfájuk" volt például, hogy ürülékkel kenték össze ágyát a kollégium hálótermében.

Kate barátnői a könyv szerzőjének, Sean Smithnek elmondták: a banda "túl tökéletesnek" találta a magas, jó modorú új jövevényt. Ezért szálltak rá, és végül "lelki ronccsá kínozták".

A szülők - miután Kate könnyek között beszámolt nekik az átéltekről - még az első tanév közben kivették lányukat a Downe House-ból, és átíratták egy másik híres - és szintén igen drága - angol iskolába, a Marlborough College-ba, ahol nagyon kedvesen fogadták "a csontsovány, sápadt, önbizalmát vesztett" Kate-et.

A News of the World szerint a diákkori megpróbáltatások magyarázzák, hogy a menyasszony az esküvői vendégektől - ajándék helyett - inkább adományokat kért az általa támogatott egyik jótékonysági szervezetnek, a Beatbullyingnak, amely az iskolai diákterror felszámolásáért küzd.

A "bullying" a diáktársakat és a tanárokat rettegésben tartó iskolai diákklikkek megfélemlítő, megalázó célú, gyakran fizikai erőszakig fajuló hadjáratának megjelölése az angol nyelvben. A jelenség Nagy-Britanniában hosszú ideje országos probléma, amely az internetes közösségi oldalak megjelenésével csak fokozódott. A brit sajtóban gyarapodnak a beszámolók olyan tizenévesekről, akiket az osztályteremben átélt, és a tanítás után e közösségi oldalakon folytatódó üldöztetés öngyilkosságba kergetett.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×