Melyik híresség keres a legjobban a síron túl?

Infostart
2010. október 27. 08:20
A Forbes magazin minden évben összeállítja azt a listát, amelyen a legjobban kereső, de már nem élő hírességek szerepelnek. Az elmúlt egy évben a pop királya gazdagodott a leginkább a síron túl is, megelőzve ezzel a rock királyát.

A Forbes minden évben összeállítja a leggazdagabb személyek listáját, amelyre többnyire üzletemberek kerülnek fel az elsők közé. Az amerikai pénzügyi magazin másik listáján olyan hírességek kapnak helyet, akik ugyan már nincsenek az élők között, mégis dollármilliókat lehet keresni a nevükkel.

A legfrissebb összesítés élén a tavaly június 25-én elhunyt Michael Jackson található. A pop királya nem kevesebb, mint 275 millió dollárt (több mint 53 milliárd forintot) keresett halála óta - többet, mint a listán található többi 12 híresség együttvéve.

Döbbenetes az is, hogy Jackson az elmúlt egy évben többet profitált a sírból, mint a jelenlegi legjövedelmezőbb két, a mai napig koncertező és új albumokat kiadó zenekar, a U2 és az AC/DC együttesen.

A második helyre csúszott vissza Elvis Presley, aki 12 hónap alatt "mindössze" 60 millió dollárt (közel 12 milliárd forintot) keresett. Új név a listán Stieg Larsson íróé, aki a hatodik helyen debütált. A Millennium-trilógia szerzője még műveinek megjelenése előtt meghalt, 2004-ben. Azóta azonban A tetovált lány és folytatásai, valamint a krimitörténetből készült nagy sikerű mozifilm 18 millió dollárral (3,5 milliárd forinttal) gazdagította a svéd írót - vagy legalábbis örököseit.

A 13-as lista:

1. Michael Jackson, 275 millió dollár
2. Elvis Presley, 60 millió dollár
3. J.R.R. Tolkien, 50 millió dollár
4. Charles Schulz (képregényrajzoló), 33 millió dollár
5. John Lennon, 17 millió dollár
6. Stieg larsson, 15 millió dollár
7. Dr. Seuss (karikaturista), 11 millió dollár
8. Albert Einstein, 10 millió dollár
9. George Steinbrenner, (a New York Yankees baseballcsapatának egykori tulajdonosa), 6 millió dollár
10. Richard Rodgers (dalszerző), 7 millió dollár
11. Jimi Hendrix, 6 millió dollár
12. Steve McQueen, 6 millió dollár
13. Aaron Spelling (producer), 5 millió dollár