Trükkös módszerekkel csempésznek állatokat a brit utasok

Infostart
2010. szeptember 19. 20:15
Mérgeskígyót, papagájtojást, galambot és csikóhalat is találtak már a határőrök a Nagy-Britanniába érkező utasoknál a Heathrow és a Gatwick repülőtéren. A csempészek olykor egészen érdekes ötletekkel állnak elő, amikor a védett vagy veszélyeztetett állatok szállításáról van szó.

A brit határőrök legutóbb egy több méter hosszú kígyót fedeztek fel az egyik utas ruhája alatt. Nem ez az első ilyen eset: egy Tanzániából érkező csomagban dél-afrikai és egy gaboni viperát, egy bőröndben ezer pókot, egy Thaiföldről érkező repülőgép fedélzetén pedig huszonhat ritka madarat találtak a londoni Heathrow repülőtér munkatársai.

A Gatwick repülőtéren három, videókazettába rejtett gyíkot találtak a határőrök, akik leleplezték azt az utast is, aki negyven papagájtojást próbált az országba csempészni - a tojásokat egy speciális mellényben, a pólója alatt tartotta. A határőrség egyik drogkereső kutyája pedig kiszárított csikóhalakat fedezett fel egy Kínából érkező utasnál, aki valószínűleg gyógyászati célra használta volna az állatokat.