Részeg pilóta készült átrepülni az Atlanti-óceánt egy utasszállítóval

Infostart
2010. szeptember 16. 19:40
A középkorú férfi még felhajtott egy jó nagy korsó sört az amszterdami repülőtéren, mielőtt a gép felszállt. Egyetlen szépséghibája a dolognak, hogy ő volt a pilóta.

Az amerikai Delta Airlines 52 éves alkalmazottját a megdöbbent utasok szeme láttára igencsak kapatos állapotban hozták ki a vezetőfülkéből. Ezzel megakadályozták, hogy a holland fővárosból New Yorkba vigye a járatot - közölte a bild.de.

A New Jersey állam Woodbury városából származó férfi vérében 0,23 ezrelék alkoholt mutatott ki a szonda, miután a légitársaság ellenőrei lecsaptak rá a gépen.

Az elképedt utasokkal a hangosbemondón keresztül közölték a hivatalos indoklást, amely szerint "a 35-ös járat személyzetének egyik tagja nem volt olyan állapotban, hogy ellássa a szolgálatát."

Az iszákos pilóta engedélyét azonnali hatállyal bevonták, és eltiltották a repüléstől, amíg az estet kivizsgálják az illetékes hatóságok. Ezen kívül hétszáz eurós bírságot is kiszabtak rá.  A botrányos ügy miatt kiesett járat utasait végül egy másik gép vitte New Yorkba.

A Delta Airlines az egyik legnagyobb amerikai légitársaság, amely évente 160 millió utas célba juttatásáról gondoskodik.