Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Pusztulnak a Ferrari új büszkeségei

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A balszerencse szorosan a Ferrari tulajdonosok nyomában jár: csak ezen a nyáron tíz tört rommá balesetben vagy égett ki az olasz gyár legújabb sportautójából, a 458 Italiából.

Mintha elátkozták volna a Ferrari 458-ast: május óta hatot összetörtek, három kiégett, egyet pedig röviddel azután emésztettek fel a lángok egy raktárépületben, hogy leszállították Szaúd-Arábiából. A gyártó szerint mindez csupán balszerencse, szó sincsen gyártási hibáról, ennek ellenére vizsgálják a tűzeseteket.

A 170 ezer fontért, azaz 58,6 millió forintért kínált járgányt tavaly, a frankfurti autókiállításon mutatta be a Ferrari, a módos rajongók pedig sorban állnak, hogy hozzájuthassanak egyhez - aki most fizet be egyre, három év múlva ülhet be az új kocsijába.

A szerencsétlen esetekről a www.wreckedexotics.com oldal számolt be, amely számos, csúfos véget ért sportautó sorsát mutatja be. A honlap kitalálója, Greg Carlson arról beszélt: gondolta, hogy jó pár 458-ast elpusztítanak a tulajdonosaik, de arra nem számított, hogy ennyit és ilyen gyorsan.

A pocsék sorozat május 20-án kezdődött, amikor egy fiatal sofőr - kikerülni igyekezve egy buszt - egy Volkswagennel ütközött. Nagy-Britanniában júliusban pusztult el az első 458 egy raktártűzben a Heathrow repülőtér mellett - az autó belterét ráadásul 22,4 millió forintnak megfelelő összegért alakítottak át a Dolce&Gabbana dizájnerei.