eur:
395.75
usd:
372.09
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Pusztulnak a Ferrari új büszkeségei

A balszerencse szorosan a Ferrari tulajdonosok nyomában jár: csak ezen a nyáron tíz tört rommá balesetben vagy égett ki az olasz gyár legújabb sportautójából, a 458 Italiából.

Mintha elátkozták volna a Ferrari 458-ast: május óta hatot összetörtek, három kiégett, egyet pedig röviddel azután emésztettek fel a lángok egy raktárépületben, hogy leszállították Szaúd-Arábiából. A gyártó szerint mindez csupán balszerencse, szó sincsen gyártási hibáról, ennek ellenére vizsgálják a tűzeseteket.

A 170 ezer fontért, azaz 58,6 millió forintért kínált járgányt tavaly, a frankfurti autókiállításon mutatta be a Ferrari, a módos rajongók pedig sorban állnak, hogy hozzájuthassanak egyhez - aki most fizet be egyre, három év múlva ülhet be az új kocsijába.

A szerencsétlen esetekről a www.wreckedexotics.com oldal számolt be, amely számos, csúfos véget ért sportautó sorsát mutatja be. A honlap kitalálója, Greg Carlson arról beszélt: gondolta, hogy jó pár 458-ast elpusztítanak a tulajdonosaik, de arra nem számított, hogy ennyit és ilyen gyorsan.

A pocsék sorozat május 20-án kezdődött, amikor egy fiatal sofőr - kikerülni igyekezve egy buszt - egy Volkswagennel ütközött. Nagy-Britanniában júliusban pusztult el az első 458 egy raktártűzben a Heathrow repülőtér mellett - az autó belterét ráadásul 22,4 millió forintnak megfelelő összegért alakítottak át a Dolce&Gabbana dizájnerei.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×