eur:
392.69
usd:
366.2
bux:
66815.95
2024. április 25. csütörtök Márk

Húszkilós baba Kínában

Mindössze tíz hónapos, de máris húsz kilogrammot nyom egy baba Kínában - a túlsúly oka még az orvosoknak is fejtörést okoz.

A közép-kínai Csangsa (Changsha) város orvosai egyelőre nem találnak magyarázatot az egyébként jó egészségnek örvendő baba elhízására - adta hírül a China News Service kínai hírügynökség kedden.

A Michelin-baba becenevű, csöppségnek éppen nem nevezhető babát szülei azért vitték kórházba, mert a kisfiúnak láza volt.

"Még ha nincs is orvosi oka a gyermek túlsúlyának, esete mindenképpen tükrözi, milyen problémát jelent manapság az elhízás Kínában" - mondták el az orvosok. A szülőknek figyelniük kellene gyermekeik étkezésére, hogy ne hízzanak el, hiszen ez számos egészségügyi problémát eredményezhet.

A kínai egészségügyi minisztérium 2004-es statisztikái szerint az 1,3 milliárd lakosú országban több mint hatvan millió elhízott, és további kétszáz millió túlsúlyos ember él.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×