Vizsgálják, miért vertek tanárt a francia diákok Budán

InfoRádió / MTI
2010. augusztus 17. 19:02
Garázdaság miatt eljárást indított a rendőrség három francia diák ellen, akik hétfőn kora este Budapesten, az I. kerületi Döbrentei téren bántalmazták kísérő tanárukat - tájékoztatott a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője. Tafferner Éva közlése szerint az eljárást a francia hatóságok folytatják le.

A szóvivő elmondta: egy magyar nő tett bejelentést arról, hogy fiatalok bántalmaznak egy felnőttet. Az tanárt könnyű sérülésekkel a Szent János Kórházba szállították, majd kiengedték.

A rendőrök előállították a három fiatalt, a francia nagykövetség munkatársának jelenlétében kihallgatták őket, majd szabadon távozhattak. Mivel az ügynek mind a sértettje, mind a gyanúsítottak francia állampolgárok, kár pedig nem keletkezett, a vonatkozó egyezmény alapján a francia hatóságok folytatják le az eljárást.

A szóvivő arra a kérdésre, hogy a diákok valóban azért bántalmazták-e tanárukat, mert a mobiltelefonján pedofil képeket találtak, azt mondta: erről nincs információ, a történteket a továbbiakban a francia hatóságok vizsgálják.