eur:
393.78
usd:
368.33
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Szentpétervár kész helyet biztosítani Madonna esküvőjének

Helyet biztosítana Madonna esküvőjének a Szentpétervár melletti Sztrelnában lévő Konsztantyin-palota - közölte az intézmény vezetése, miután olyan jelentések láttak napvilágot, hogy a világhírű popsztárnak ilyen tervei vannak.

Az ötödik x-en túl Madonna állítólag a 24 éves Jesus Luz brazíliai modellel szándékozik egybekelni, akivel a pletykalapok szerint 2008 vége óta van együtt, bár azóta számos esetben híre kelt, hogy szétváltak.

A Konsztantyin-palota szóvivője elmondta: az énekesnőtől egyelőre nem érkezett megkeresés. Hozzátette azonban: bár általában jó előre meg kell náluk rendelni a rendezvényeket, Madonna kedvéért készek kivételt tenni, és akár két nap alatt mindent megszervezni.

A Konsztantyin-palotát egy olasz építész tervei alapján 1720-ban kezdték építeni, az évszázad ötvenes éveiben kibővítették. A következő század elején, 1803-ban egy tűz után helyreállították. A második világháborúban szinte teljesen megsemmisült az épület és a park, és a maradványok lassan pusztultak. A helyreállítás 2000-ben kezdődött az eredeti tervrajzok alapján, s a palotát a Szentpétervár fennállásának 300. évfordulója alkalmából 2006-ban adták át.

A renoválás megkezdése előtt a Konsztantyin-palotát az elnöki adminisztráció tulajdonába adták, s a helyreállítás során modern konferencia- és rendezvényközponttá vált, amelyet hozzáillő korabeli bútorokkal és egész műgyűjteményekkel rendeztek be.

A Nagy Péter cárról lenevezett Peterhof után Putyinhofnak is nevezett palota renoválása több mint 280 millió dollárba került, s az összeget Vlagyimir Putyin akkori elnök kérésére az ország oligarchái adták össze.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×