Éjszaka is folytatják az eltűnt amerikai férfi keresését

InfoRádió / MTI
2010. augusztus 9. 19:55
Továbbra sem találják a szombat este eltűnt idős amerikai férfit, akinek a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Regécnél, a Borsó-hegy lábánál veszett nyoma.

Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője az MTI-nek azt mondta: újabb csoportokkal egészülnek ki a kutatásban résztvevők, hat kutyával, valamint speciális kereső szakemberekkel.

A gyalogos szolgálat mellett rendőrségi terepjárókkal is segítik a kutatást, a járművekkel hang- és fényjelzést adnak az érintett erdőrészben, hátha azokat észleli a férfi - tette hozzá Dobi Tamás.

Felhívta a figyelmet arra, hogy sötétedés után, hétfő éjjel sem adják fel a 77 éves férfi keresését, éjjellátó készülékeket is bevetnek.

Emlékeztetett arra, hogy az amerikai állampolgár rokonlátogatásra érkezett, és szombaton kora este tűnt el a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Regécnél, a Borsó-hegy lábánál, ahol a légi katasztrófában lezuhant szlovák katonák emlékművét látogatta meg.

A férfi eltűnése ügyében az encsi rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárást indított, és nagy erőkkel keresik. A magyar származású férfi társaival a Borsó-hegyi emlékművet látogatta meg, amikor a hegyről lefelé terepjárójuk elakadt. A társaság elindult segítséget hívni, ekkor külön váltak.

Az idős férfi bement a regéci panzióba, majd onnan, miután látta, hogy traktorral elindultak menteni az elakadt terepjárót, visszaindult gyalog a hegyre. A férfi azonban a falu végén három irányba ágazó úton nem balra, a traktor után, hanem a középső úton ment tovább. Ott látták utoljára.