Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nem kell börtönkoszton gyakorolnia a volt hotdogvilágbajnoknak

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nem kell börtönkoszton gyakorolnia a volt hotdogvilágbajnoknak, akit az idei New York-i döntőn tartóztattak le az esemény megzavarása miatt.

Az elmúlt években sorozatosan a második helyre szorult Kobajasi Takeru nem tudta elviselni, hogy a szervezők júliusban már indulni sem engedték, ezért a verseny végén áttörte a színpadtól a közönséget elválasztó kordont, és a rendőrökkel is dulakodni kezdett. A japán exbajnokot többek között hivatalos közeggel szembeni ellenállás, és a rendezvény megzavarása miatt állították elő.

Kobajasi pedig nagyon készült a versenyre, hogy végre visszahódítsa a 2001-től hat éven át birtokolt címét, ám 2007-től kezdve folyamatosan a második helyre szorult amerikai ellenfele, Joey Chestnut mögött.

A 32 éves japán evőbajnokot azért nem engedték asztalhoz állni, mert vitája támadt a szervezőkkel, azaz nem akart szerződést kötni a nemzetközi evőversenyeket rendező szervezettel, a Major League Eatinggel (MLE), amely meghatározhatja, hogy a versenyző milyen evőbajnokságokon indulhat.

A New York-i döntő győztese így - immár negyedszer - a 26 éves Joey Chestnut lett, akinek 10 perc alatt 54 hotdogot sikerült legyűrnie.

Kobajasi ellen végül minden vádpontot ejtettek, és ha fél éven belül nem kerül újabb összetűzésbe a törvénnyel, törlik a nevét a bűnügyi nyilvántartásból. A hotdogevő világbajnokságot 1916 óta minden évben a függetlenség napján, július 4-én rendezik, és olyan népszerű, hogy az ESPN sportcsatorna élőben közvetíti az eseményt.

A nyertest mustársárga bajnoki övvel és 20 ezer dollárral (4,5 millió forinttal) jutalmazzák. A világrekordot Chestnut tartja a tavalyi 68 hotdogjával, Kobajasi ekkor is a második lett, neki 64 adagot sikerült 10 perc alatt öklendezés nélkül megennie.