eur:
394.78
usd:
370.89
bux:
65150.27
2024. április 19. péntek Emma

Nem kell börtönkoszton gyakorolnia a volt hotdogvilágbajnoknak

Nem kell börtönkoszton gyakorolnia a volt hotdogvilágbajnoknak, akit az idei New York-i döntőn tartóztattak le az esemény megzavarása miatt.

Az elmúlt években sorozatosan a második helyre szorult Kobajasi Takeru nem tudta elviselni, hogy a szervezők júliusban már indulni sem engedték, ezért a verseny végén áttörte a színpadtól a közönséget elválasztó kordont, és a rendőrökkel is dulakodni kezdett. A japán exbajnokot többek között hivatalos közeggel szembeni ellenállás, és a rendezvény megzavarása miatt állították elő.

Kobajasi pedig nagyon készült a versenyre, hogy végre visszahódítsa a 2001-től hat éven át birtokolt címét, ám 2007-től kezdve folyamatosan a második helyre szorult amerikai ellenfele, Joey Chestnut mögött.

A 32 éves japán evőbajnokot azért nem engedték asztalhoz állni, mert vitája támadt a szervezőkkel, azaz nem akart szerződést kötni a nemzetközi evőversenyeket rendező szervezettel, a Major League Eatinggel (MLE), amely meghatározhatja, hogy a versenyző milyen evőbajnokságokon indulhat.

A New York-i döntő győztese így - immár negyedszer - a 26 éves Joey Chestnut lett, akinek 10 perc alatt 54 hotdogot sikerült legyűrnie.

Kobajasi ellen végül minden vádpontot ejtettek, és ha fél éven belül nem kerül újabb összetűzésbe a törvénnyel, törlik a nevét a bűnügyi nyilvántartásból. A hotdogevő világbajnokságot 1916 óta minden évben a függetlenség napján, július 4-én rendezik, és olyan népszerű, hogy az ESPN sportcsatorna élőben közvetíti az eseményt.

A nyertest mustársárga bajnoki övvel és 20 ezer dollárral (4,5 millió forinttal) jutalmazzák. A világrekordot Chestnut tartja a tavalyi 68 hotdogjával, Kobajasi ekkor is a második lett, neki 64 adagot sikerült 10 perc alatt öklendezés nélkül megennie.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×