Hitte volna? Hamisítják a szamarakat!

InfoRádió / MTI
2010. augusztus 6. 12:27
A világhíressé vált ejtőernyős csacsinak a hasonmása üdül a Kremlben: gazdája azt adta el sok pénzért brit állatvédőknek, akik a hasonmást protezsálták be a Kreml lovas iskolájába, hogy kipihenje a repülés okozta stresszt.

A Komszomolszkaja Pravda című moszkvai lap kiderítette: valójában egy Mánya nevű csacsit húzták fel a magasba az Azovi-tenger egyik strandján egy reklámakció keretében, amely éppen a motorcsónakos ejtőernyőzést volt hivatott népszerűsíteni.

Miután az akció az egész világon felháborította az állatvédőket, a britek megkeresték a füles gazdáját, és közel félmillió forintnak megfelelő összegért megvették tőle a sokat szenvedett állatot, miközben a környéken bármikor kapható csacsi 40 ezer forintért.

A jószágot a Kreml lovas iskolájának luxusistállójában helyezték el, ahol egyebek között forró fürdőkkel, szoláriummal és szűrt vízzel, válogatott csacsi-csemegékkel próbálják megszabadítani a stressztől. Így tudja az egész világ, erről számoltak be mindenütt a tévéhíradók.

A Komszomolszkaja Pravda azonban kiderítette: a levegőbe Mánya emelkedett, ő azonban továbbra is ott van, ahol mindig is volt, Golubickaja faluban, Vaszilij Gorobec a gazdája, nem adná oda semmi pénzért, s csak azért küldte a levegőbe, hogy változatosabbá tegye az életét.

Ezzel szemben a briteknek egy Vaszilij Umaralijev nevű férfi adta el a szamarat, csak nem Mányát, hanem egy Anapka nevű állatot. Umaralijev állítja, hogy Mánya is az övé, csak bérbe adta Gorobecnek, és az hagyta ejtőernyőzni.

Időközben a Mánya nevű csacsik úgy szaporodnak a környéken, mint a nyulak, mert sok külföldi állatvédő akarja megvenni a megkínzott állatot. Vaszilij Gorobec szerint eddig négyet oltattak be és indítottak útnak, ki tudja, hová.

A Kreml luxusistállójában azonban bizonyosan egy ál-Mánya élvezi a gondoskodást, és várja, hogy az igazi Mányára vonatkozó eredeti terveknek megfelelően relaxált állapotban a ködös Albionba repülhessen....