A felesége nélkül, Oprah Winfreyvel ünnepelte a születésnapját Barack Obama

InfoRádió / MTI
2010. augusztus 6. 07:40
Barátaival ünnepelte 49. születésnapját Barack Obama amerikai elnök egy chicagói étteremben. A legismertebb meghívott Oprah Winfrey, az amerikai televíziózás nagyasszonya volt.

Az elnök családja nélkül töltötte a szerdai jeles évfordulót: felesége, Michelle és kisebbik lánya, Sasha a hét végéig Spanyolország déli részén nyaral, nagyobbik lánya, Malia pedig egy nyári táborban vakációzik. Szerettei telefonon köszöntötték fel Obamát - mondta Robert Gibbs szóvivő a chicagói útról tudósító újságíróknak.

Obama láthatóan jól érezte magát a baráti társaságban: három órát töltött a divatos chicagói étteremben. A politikai hátországának számító illinois-i nagyvárosba szerda késő délután érkezett, hogy a születésnapi vacsora másnapján, csütörtök délelőtt ellátogasson a Ford egyik autógyárába.

Az 56 éves Oprah Winfrey, akit a Forbes magazin "a világ legbefolyásosabb hírességének" választott 300 millió dollárt meghaladó éves jövedelmével és 2,7 milliárd dollárra becsült személyes vagyonával, Barack Obama legnagyobb támogatóinak élvonalába tartozott a 2007-2008-as elnökválasztási kampányban.