Nézze meg, miként szerezheti vissza Schwarzenegger elvesztett népszerűségét - videók

Infostart
2010. július 19. 05:25
Rekordmélységig zuhant Arnold Schwarzenegger népszerűsége. Kalifornia kormányzójának tetszési indexe ez idő tájt 22 százalékos, ami az elmúlt öt esztendő legrosszabb mutatója. De miként mászhat ki ebből a slamasztikából az egykori hollywoodi akcióhős? A news.at rálelt a válaszra, amely az osztrák születésű testépítő-színész-politikus filmes karrierjében rejtőzik, és hamarosan kisegíti őt a válságból - legalábbis ezt ígéri a hírportál.
Herkules New Yorkban (1970)


Zeusz fiaként egyszerű lenne rossz irányba vezérelt népét ismét a karjába zárni. Ilyen lenge ruhában, retró-frizurával, ennyire felépített testtel nem volna nő, aki ellenállhatna neki. És akiben Arnie-Herkules mégsem keltene jó benyomást, arra lesújtanának Zeusz villámai.

Conan, a Barbár (1982/84)



Az elemi erő mindig is dominált Stájerország szülöttének filmes karrierje kezdetén. Használhatná a kormányzó most is a félelemkeltés politikáját a Barbár jól bevált szavait idézve: "Ha nem vagy velem, harci színekre festem magam, előrántom a kardom, és..."

Predator (1987)



De ha egyedül mégsem boldogul, kérhetne űrbéli segítséget, a Ragadozó által állandósítva a félelem-faktort. Persze Arnoldnak előbb ki kellene békülnie a fenevaddal.

Terminator I-III (1984/1991/2003)



És ha a félelemkeltés sem hozza meg a várva várt sikert? Akkor kénytelen lesz valóban drasztikus eszközökhöz nyúlni. Egyszerűen vissza kell utaznia az időben, meglátogatni a közvélemény kutató intézeteket, elővenni a legnagyobb kaliberű fegyvert, röviden célozni, majd mindenkit elpusztítani. Nehogy már ez a szégyenletes statisztika újra napvilágra kerülhessen!

Ovizsaru (1990)


Valójában ez túlságosan könyörtelen megoldás. Lehetne talán ezt kissé humánusabban is csinálni. Például Arnie ismét jelentkezhetne óvóbácsinak, egyúttal elintézhetné, hogy csak a hét évnél fiatalabbakat faggassák róla a közvélemény-kutatók. Végső esetben előránthatna egy óriási nyalókát, és máris magasra szökne a népszerűségi indexe.

Junior (1994)



Nem jó ötlet? A gyerekek kiszámíthatatlanok? Lehet, de a gyerekmegoldásnak lehetnek egyéb változatai. Még akkor is, ha ezt elég nehéz kivitelezni: Essen teherbe Kalifornia kormányzója! Eltekintve attól, hogy egy ilyen evolúciós lépést a világ nyolcadik csodájaként emlegetnének, ezzel könnyedén belopná magát a nők, elsősorban az anyák szívébe. Leginkább azzal, hogy lenne egyetlen férfi a Földön, aki pontosan tudná, milyen fájdalmas hosszasan fújtatva lélegezni.

Ikrek (1988)




Vagy kirakhatná a népszerűtlen Schwarzenegger régi ikertestvére, Danny De Vito szűrét, helyébe pedig Kaliforniába telepíthetné a világ minden törpéjét, és rögtön javulhatnának azok a fránya statisztikák. Talán ez a megoldás a teherbe esés ötletével ötvözve kaphatna igazi szárnyakat.

Az utolsó akcióhős (1993)



A legkézenfekvőbb megoldás azonban a következő lenne: az akcióparódiához hasonlóan, Arnold visszatérhetne a vetítővászonra. És az emberek ismét láthatnák, mennyire szereti őket, a népszerűségi mutatók pedig gyorsan az egekbe szökhetnének. Kit érdekelne már, hogy miket követett el politikusként, ha újra naponta megmentené a világot?

Két tűz között (True lies 1994)



Apropó, világmentés. Volna még egy megoldás, miként lehetne Schwarzenegger népszerűségét felsrófolni. Arnie begyűjthetné a világ összes Osamáját és Mahmudját. Hálából bizonyosan megörökítené őt is a Rushmore-hegy szikláin az a nebraskai születésű szobrász, aki ugyanott az Egyesült Államok első 150 évének történelmét szimbolizáló négy jelentős elnök 18 méter magas portréját robbantotta ki gránitból.

Batman & Robin (1997)



Még egy, kevésbé látványos, de annál hasznosabb megoldás: A mostani klímaváltozásos, hőségriadós időkben a Batman ellenlábasként megismert Mr. Freeze aranyat érne. Egyszerűen csak előrántaná a jégágyúját, hogy lehűtse vele a kánikulától perzselt Kaliforniát, és egy füst alatt a globális felmelegedésnek is véget vethetne. És persze ismét csak megmentené a világot.

Az emlékmás (Total Recall 1990)



És ha mindez sikertelen? A News.at-nak még maradt egy tippje: Egyszerűen be kell ültetni egy gyönyörű, mesterséges emlékképet az emberek memóriájába. Amely úgy végződne, hogy Arnie volt Kalifornia leghosszabban regnáló kormányzója.