Milliókat érhet Paul, a jóspolip

Infostart
2010. július 14. 10:54
A dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság egyik legnagyobb sztárja Paul, a Németországban élő polip. A nyolckarú állat hibátlan eredménnyel jósolta meg a német válogatott eredményeit, és azt is eltalálta, melyik csapat nyeri a spanyol-holland döntőt. Nem csoda, hogy marketingszakemberek szerint Paul még úgy is nagy üzlet lehet, hogy már "visszavonult".

Paul, a jóspolip hivatalosan is visszavonult a meccstippetéstől, ám PR-szakértők szerint igazán most indulhat be az üzlet. A németországi Oberhausen egyik tropikáriumában élő állat ugyanis nemzetközi sztár lett a foci-vb-n, mert nemcsak a német válogatott mérkőzéseit tippelte meg helyesen, hanem azt is, hogy a spanyolok nyerik a döntőt.

A CNN amerikai hírtelevízió megkérdezett egy PR gurut, aki szerint Paulban sok pénz van. Max Clifford úgy látja, a csodapolip -, akit Spanyolországban a nem hivatalos királynak tartanak - a legjobbkor, a csúcson hagyta abba, hiszen így 100 százalékos a mérlege.

Paulnak világsikere van, és akár reklámokban is szerepelhet, ami 4-5 millió dollárt, vagy annál többet is hozhat a konyhára. Mindenki arcára mosolyt csalna. Íme Paul, a világ első multimilliomos polipja - mondta a PR-szakember.

Az egyetlen gond csak az, hogy Paul hat hónap múlva eléri a 3 éves kort, márpedig a polipok ennél tovább nem szoktak élni. Ennek ellenére érdemes marketingszempontból kihasználni ezt a rövid időt. Allyson Stewart-Allen, a londoni International Marketing Partners vezetője szerint ötletes lenne, ha Pault két versengő márkáról szóló reklámban szerepeltetnék (Vajon mit választ Paul, a Pepsit vagy a Coke-ot?), de a fogadóirodák kedvenc állata is lehet, és ne csodálkozzunk azon sem, ha egymás után jelennek meg az Oktopusz Utazási Irodák.