Pilótahiba okozta a Cessna balesetét?

Infostart
2010. július 6. 12:28
Az InfoRádió értesülése szerint gyakorlatilag kizárható a műszaki hiba a főváros III. kerületében tegnap lezuhant gép baleseténél. Egy neve elhallgatását kérő szakértő azt mondta: a tragédiát feltehetően pilótahiba okozta.

Hétfő este fél hét körül eddig tisztázatlan körülmények között egy III. kerületi Taliga utcában találhatóhétvégi ház kertjébe zuhant egy Cessna típusú kisrepülőgép. A Budapesti Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főosztálya vizsgálja a balesetet - mondta az InfoRádiónak a BRFK sajtóügyeletese.

Csillag Melinda hozzátette: légi közlekedés gondatlan veszélyeztetésének bűncselekménye miatt indítottak eljárást. A büntető törvénykönyv szerint aki a légi közlekedés szabályainak megszegésével más vagy mások életét, testi épségét veszélyezteti, bűncselekményt követ el - magyarázta a sajtóügyeletes.

A három halálos áldozatot követelő szerencsétlenség kapcsán már megkezdődött a tanúk kihallgatása. A három férfi holttestét már azonosították, de boncolás és orvosszakértők kirendelése szükséges - mondta Csillag Melinda.

Hanganyag: Litauszky Balázs


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást