Meghalt, miután megmártózott a Gangeszben

Infostart
2010. július 1. 23:00
Egy fiatal brit főiskolás nem sokkal azután rosszul lett, hogy megfürdött India szent folyójában. Még mielőtt kórházba került volna, meghalt. A helyi boncolás után nem tudták megállapítani a halál pontos okát.

Sam Banks turistaként érkezett Indiába, ahol megmártózott a Gangesz vízében. Nem sokkal ez után azonban hasmenésre panaszkodott, majd összeesett. Mire a mentők beértek vele az újdelhi kórházba, már halott volt.

Évente több millió hindu fürdik meg a Gangesz szentnek tartott vízében, hogy a vallási rituálé szerint lemossák bűneiket. Nemcsak ezért számít a világ egyik legszennyezettebb folyójának, amelybe ugyanis naponta több száz millió liter kezeletlen szennyvíz ömlik elhamvasztott halottakkal és vegyi anyagokkal együtt.

A húsz éves fiú édesanyja elmondta: fia halála előtt egy nappal nyert felvételit egy neves londoni kommunikációs főiskolára, ahol filmezést tanult volna.

Újdelhiben már elvégeztek egy boncolást, ám az illetékesek nem tudták megállapítani, mi okozta a fiú rosszullétét és hirtelen halálát. A holttestet már az angliai Steep városába szállították, ahol újabb boncolást végeznek.