Rabtársa szíve helyett a tüdejét ette meg

Infostart
2010. június 23. 09:40
Agyonverte cellatársát, felvágta a mellkasát, majd kitépte és megette a tüdejét egy francia férfi. Indoka csupán annyi volt: a másik rondán nézett rá.

Nicolas Cocaign eredetileg rabtársa, Thierry Baudry szívét akarta kinyesni a mellkasából, ám eltévesztette a szervet: a férfi tüdejét vágta ki, és abból evett. A megmaradt részt később hagymával megsütötte egy kempingtűzhelyen.

A 38 éves Cocaign fegyveres rablás miatt került a roueni börtönbe, de nehezen jött ki Baudryval - nem volt megelégedve annak vécéhasználati szokásaival. Az erről szóló vita 2007 januárjában verekedésbe torkollott, és Cocaign csúnyán összeverte a másikat, fojtogatta egy szemeteszsákkal, majd ollóval leszúrta, és borotvapengével felvágta a mellkasát.

El akarta venni a lelkét - ezt állította a férfi a bíróságon, amikor megkérdezték tőle, miért végzett cellatársával. Azt is beismerte, hogy azért kóstolta meg Baudry kinyesett szervét, mert kíváncsi volt az ízére.

A történteknek szemtanúja is volt, a cella harmadik lakója, David Lagrue, aki először megpróbálta szétválasztani a verekedőket, sikertelenül. A férfit annyira megrázta az eset, hogy 2009 novemberében öngyilkosságot követett el.

A tárgyaláson Cocaign ügyvédje azzal próbálta mentegetni ügyfelét, hogy az súlyos pszichológiai problémákkal küzd, és elmegyógyintézetben kellene lennie, nem börtönben. Mondta ezt annak ellenére, hogy védence 1997 és 2007 között már két alkalommal volt kényszergyógykezelésen, mert feleségét szadomazo szexre akarta kényszeríteni.