Közepes földrengés volt Kalifornia déli részén

InfoRádió / MTI
2010. június 15. 10:57
5,7-es erősségű földrengés volt helyi idő szerint hétfő este Kalifornia déli részén - jelentette az amerikai földtani intézet (USGS). A földmozgást enyhe ringásnak írták le a térségben.

A rengés középpontja Ocotillo helységtől nyolc kilométerrel délkeletre, a mexikói határ közelében volt közép-európai idő szerint kedd hajnali fél 5-kor. A heves földmozgást többek között a Kalifornia legdélnyugatibb szegletében fekvő San Diegóban is érezni lehetett. Az erős földrengést követően 45 kisebb, a Richter-skála szerinti 3,2-4,5-es erősségű utórengést jegyeztek fel. Emberéletben vagy anyagiakban esett kárról nem érkezett jelentés.

A hétfői földrengés az északnyugat-mexikói Baja California államot és Kalifornia déli részét áprilisban megrázó, a Richter-skála szerinti 7,2-es erősségű, halálos áldozatot is követelő földmozgás utórengése volt - mondta el Egill Hauksson, a Kaliforniai Műszaki Intézet szeizmológusa. Mindkét rengés epicentrumát ugyanabban a zónában lokalizálták, utórengések ugyanis hónapokig, sőt évekig követhetnek egy nagyobb földrengést.