Hét összekötözött szarvast találtak egy Ladában

Infostart
2010. június 9. 16:12
Hét rendbeli állatkínzás és egy rendbeli nagyobb értékre elkövetett lopás miatt folytat nyomozást a Nagyatádi Rendőrkapitányság, egy igazoltató rendőr ugyanis hét dámszarvast talált egy Ladában. Az autó utasa - állítása szerint - észre sem vette, hogy szarvasokat szállítanak.

A Somogy megyei Lábod belterületén bukott le az a férfi, aki személyautójában hét, összekötözött lábú dámszarvast szállított. Három állatot a csomagtartóban, hármat a hátsó ülés mögött, egyet pedig a hátsó ülésen, egy kabát alatt talált meg egy igazoltató rendőr.

Karsay Kornél, a Somogy megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az InfoRádiónak elmondta, az autó vezetője azt állította, találta az állatokat, amelyeket pont akkor akart leadni. Utasa ezzel szemben a rendőröknek úgy nyilatkozott, nem is vette észre, hogy hét dámszarvas van a személygépkocsiban. A két férfit kihallgatták és őrizetbe vették, a Nagyatádi Rendőrkapitányság hét rendbeli állatkínzás és egy rendbeli nagyobb értékre elkövetett lopás miatt folytat nyomozást.

A szóvivő az InfoRádió kérdésére elmondta, a hét dámszarvas értéke megközelíti az egymillió forintot. Az állatokat azóta szabadon engedték, de így is nagy az esély arra, hogy elpusztulnak.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást