Két ezrelék volt Stohl véralkoholszintje

Infostart
2010. május 11. 11:08
Két ezrelék körül volt Stohl András vérében az alkohol szintje a szombat hajnali karambol után. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az Inforádiónak elmondta: azt még vizsgálják, hogy állt e más tudatmódosító szer hatása alatt a színész. Erről, a korábbi mintavétel alapján egy hét múlva készül el a szakvélemény.

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt büntetőeljárást indított a rendőrség annak a balesetnek az ügyében, amelynek Stohl András is részese volt szombat hajnalban - közölte az InfoRádióval Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Nem sokkal a karambol után után, fóti otthonában digitális alkoholszondával ellenőrizték a rendőrök a színész, műsorvezető véralkoholszintjét. A szóvivő arról tájékoztatott, hogy a színész akkor közepes alkoholos befolyás alatt állt.

Előállítása után kettős vérvétellel, laboratóriumi módszerrel is vizsgálták, mennyi alkoholt ivott Stohl András. Ennek eredménye szerint a vérében 1,9, illetve 2,1 ezreléknyi alkoholt találtak, ami megfelel egy átlagos férfi esetében fél üveg tömény elfogyasztásának.

Az ismert műsorvezetőt szombaton reggel, fóti otthonából állították elő a rendőrök, miután felvetődött a gyanú, hogy ő okozta a szombati balesetet az M0-ás autóút és Fót között.

A baleset okozója a főváros felől haladt Fót irányába, amikor - eddig nem tisztázott okból - áttért a szemközti sávba, ahol két, egymást követő autónak is nekiütközött. A hármas karambol következtében az egyik vétlen autós súlyosan megsérült, a mentők kórházba szállították - áll a rendőrség közleményében.

Arról, hogy Stohl András milyen büntetésre számíthat, nem nyilatkozott a szóvivő, mert, mint mondta, az eljárás korai szakaszánál tartanak. Hozzátette: azt is vizsgálják, hogy a színész állt-e más tudatmódosító szer hatása alatt a baleset idején. A korábbi mintavétel alapján egy hét múlva készül el erről a szakvélemény.

A járművet lefoglalták, és igazságügyi szakértők elemzik, hogy lehetett-e műszaki hiba a baleset okozója. Orvosszakértők pedig a karambol sérültjeinek állapotát vizsgálják. Az eredmények ismeretében dönti majd el a bíró, hogy milyen ítéletet hoz. Ebben szerepet játszik az is, hogy a színész korábban volt-e bűntetve hasonló vétségek miatt - tájékoztatott a szóvivő.

Stohl András egyébként már az első rendőrségi meghallgatáskor elismerte, hogy ő vezette azt a terepjárót, amellyel áttért a szemközti sávba, és összeütközött a szembejövőkel - jegyezte meg Beluzsárné Belicza Andrea.

A műsorvezetőként is dolgozó színész az eset után búcsúzni kényszerült az egyik kereskedelmi televízió ősszel induló nagyszabású műsorából, a Tűzvonalban című sorozatban sem szerepelhet, s a Nemzeti Színház is visszavett műsoráról két darabot, melyekben ő is szerepel.

Hanganyag: Szépvölgyi István


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Beluzsárné Belicza Andrea
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást