Nepál meleg esküvőkkel kampányol

Infostart
2010. május 1. 10:00
A Mount Everest lehet az új homoszexuális turisztikai célpont, mivel Nepál meleg esküvőket rendezne a világ legmagasabb hegyén.

Nepál idegenforgalmi minisztere, Sharat Singh Bhandari azt nyilatkozta a Timesonline-nak, hogy az ország szeretné fellendíteni a turisztikai vonzerejét azzal, hogy első ázsiai országként engedélyezi az azonos neműek házasságát. A miniszter már felvette a kapcsolatot a bostoni Nemzetközi Homoszexuális és Leszbikus Turisztikai Konferencia szervezőivel.

"Ahogy azt a világ is tudja, a nepáli Mount Everest a világ legmagasabb csúcsa, Buddha születési helye, Ázsia büszkesége." - mondta nyilatkozatában. "Arra gondoltam, hogy megragadjuk a lehetőséget és meghívjuk, vendégül látjuk a szexuális kisebbségeket a világ minden tájáról. Nepál azt is tervbe vette, hogy elsőként rendezi meg júniusban az Ázsiai Homoszexuális és Leszbikus Turisztikai Szimpóziumot Katmandu városában. 2007-ben a homoszexualitás itt még bűnnek számított és akár két év börtönbüntetéssel sújtották."

De az azonos neműek házasságát támogató törvény már a parlament előtt van, miután 2008-ban a Legfelsőbb Bíróság elrendelte, hogy a kormány vegye napirendre a szexuális kisebbségek jogainak támogatását.

Az idegenforgalmi fórum már foglalkozni fog az azonos neműek Mount Everesten köthető házasságával, nászútként az elefánt szafari programlehetőségével és más speciális szolgáltatásokkal.