Kik a legjobban kereső amerikai színészek?

Infostart
2010. április 13. 09:00
A Forbes magazin listájából kiderül, hogy mennyit keres a legjobban fizetett amerikai színész, és kik azok, akik még bekerültek az első tízbe.

65 millió dollár, vagyis 13 milliárd forint - ennyit keresett Harrison Ford 2008 és 2009 júniusa között, és ezzel ő a legjobban fizetett amerikai színész - derült ki a Forbes magazin listájából, amely a legjobban fizetett tengerentúli színészeket gyűjtötte össze.

A nagy presztízsű gazdasági magazin becslése szerint Harrison Ford után Adam Sandler következik 11 milliárd forintnyi fizetéssel, a képzeletbeli dobogó harmadik helyét pedig Will Smith foglalja el 45 millió dollárral (9 milliárd forinttal).

Eddie Murphy 40 millióval (8 milliárd forinttal) a negyedik helyen áll, őt követi Nicolas Cage, aki Murphyhez képest valamennyivel kevesebbet kapott filmszerepeiért.

A hatodik Tom Hanks a vizsgált időszakban 35 millió dollárt, vagyis 7 milliárd forintot vitt haza, míg a hetedik Tom Cruise 30 milliót, ami nagyjából 6 milliárd forint.

Jim Carrey a nyolcadik a 28 millió dollárjával (5,6 milliárd forintjával), míg Brad Pitt a kilencedik, kicsivel kevesebbet keresve, mint az őt megelőző kollégája. Az első tízbe még Jonny Deppnek sikerült bekerülnie potom 27 millió dollárral, vagyis 5,4 milliárd forinttal.