eur:
393.84
usd:
367.91
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Öngyilkos lett Daróczi Dávid - képriport

Öngyilkos lett Daróczi Dávid volt kormányszóvivő szombatra virradó éjjel, halálának körülményeit a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja - mondta Sass Oszkár, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese.

A volt kormányszóvivő a budapesti Andrássy út 72. szám alatt, egy harmadik emeleti lakásban vetett véget életének. A Blikk.hu úgy tudja: a mentők megpróbálták újraéleszteni, de nem jártak sikerrel. Daróczi Dávid Budapesten, barátja, Batíz András lakásában halt meg,

Sass Oszkár elmondta: Daróczi Dávidra egy ismerőse talált rá éjjel 23 óra körül a lakásban, ahol az elsődleges információk szerint más nem tartózkodott. Mint mondta, "a helyszíni szemle elsődleges adatai szerint a haláleset során az idegenkezűség vagy bűncselekmény kizárható".

Az Országos Mentőszolgálat esetkocsiját az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója fél órával éjfél előtt már ott látta a belvárosi társasház előtt, majd a mentősök mintegy félóra múlva elvonultak, és megjelentek a rendőrautók.

{{keretes_cim}}

A párt országos központjának szombati közleménye szerint egy fiatalember elvesztése önmagában is felkavaró, de a megváltoztathatatlan elfogadását különösen nehézzé teszi az, ha olyan embertől kell búcsúzni, aki számukra nemcsak a hírek szereplője volt, hanem a mindennapok részese, munkatárs, sőt, sokaknak barát.Az MSZP osztozik a család és a barátok gyászában - közölték, hozzátéve: "Isten Veled, Daróczi Dávid".

A Fidesz is mély megrendüléssel fogadta a volt kormányszóvivő halálának hírét. A Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja nevében részvétünket fejezzük ki Daróczi Dávid családjának - írta Navracsics Tibor frakcióvezető a párt közleményében. (MTI)


A mentőszolgálat sajtóügyeletese az MTI érdeklődésre személyiségi jogokra hivatkozva nem kívánt részleteket közölni, mindössze annyit mondott: egy középkorú férfihez riasztották a mentőket az Andrássy úti lakásba, és a mentősök a férfit 30-40 percen keresztül próbáltak újraéleszteni, sikertelenül. Miután a mentőorvos megállapította a halál tényét, a helyszínt átadták a rendőrségnek.

A BRFK helyszíni szemlét végző csoportja - egy másik haláleset helyszíneléséből, amelyet az MTI információja szerint szintén öngyilkossági ügyben tartottak - éjjel fél kettőkor érkezett meg a lakás elé, majd velük egy időben érkezett a helyszínre Budapesti Temetkezési Intézet járműve, hogy elszállítsa az elhunytat.

Mint azt Sass Oszkár az MTI tudósítójának elmondta, a helyszíni szemle azt volt hivatott kideríteni, hogy idegenkezűség okozta-e Daróczi Dávid halálát vagy sem.

Az épület előtt tucatnyi fotóriporter és újságíró állt, és várta a rendőrség tájékoztatását. A BRFK sajtóügyeletese éjjel három óra előtt pár perccel erősítette meg, hogy Daróczi Dávid halálát öngyilkosság okozta. Azt a sajtóértesülést, hogy a volt kormányszóvivő önakasztással vetett véget életének, nem kívánta megerősíteni. Sass Oszkár mindössze annyit közölt: a halál körülményeit vizsgálják.

A volt kormányszóvivő holttestét egy lemezkoporsóban szállították el az Andrássy úti lakásból, és a pillanatot tucatnyi fényképezőgép örökítette meg.

Daróczi Dávid 1972. április 19-én született Budapesten. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem végzett teológia szakon, majd a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem üzleti marketing szakára járt. Daróczi Dávid nyíltan vállalta és hangoztatta roma származását. Eredeti neve: Daróczi József, édesapja Choli Daróczi József író, költő, műfordító.

Daróczi Dávid 2007. június 18-tól 2009. április 24-ig volt kormányszóvivő, a posztról való távozását a Gyurcsány-kormány utolsó ülését követő tájékoztatón jelentette be.

Korábban, 2004-ben a Rádió C főszerkesztője, azt követően a Magyar Hírlap gazdasági rovatvezetője volt. 2005-2006-ban a kormányszóvivő gazdasági tanácsadója, majd 2007 júniusáig, kormányszóvivői kinevezéséig a Miniszterelnöki Hivatalban a Kormányszóvivői Iroda vezetője volt.

A kormányszóvivői posztról való távozását követően a Batiz András korábbi kormányszóvivővel és Tóth Miklóssal közösen alapított W. Wolf and Partners nevű kommunikációs tanácsadó cégénél dolgozott.

A médiaérdeklődés középpontjába tavaly év  végén tért vissza. 2008 tavaszán már hírbe hozták egy ismert topmodellel, de tavaly december közepén valamennyi bulvárlap szenzációként hozta a hírt: hónapok óta együtt él Liptai Claudiával. Ismeretségük nem volt új keletű, gyengédebb szálak már hónapokkal a bejelentés előtt szövődtek közöttük.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×