Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Részegen, öntudatlan állapotban találta a rendőrjárőr Kiss Ernő dandártábornokot

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kórházba került Kiss Ernő nyugállományú rendőr dandártábornok, akit az éjszaka találtak meg vérző fejjel a XII. kerületben - tudta meg az MTI rendőrségi forrásból. A Népszabadság internetes portáljának információja szerint a tábornok részeg volt.

Az MTI-nek a neve elhallgatását kérő informátor azt mondta: egy járókelő talált rá Kiss Ernőre, ő értesítette a rendőröket. A rendőrök kimentek a helyszínre és mentőt hívtak a földön fekvő tábornokhoz, akit végül az Állami Egészségügyi Központba szállítottak.

Az MTI megkereste az ügyben a BRFK-t, de nem kívántak nyilatkozni az ügyben, mondván nyugalmazott tábornokról van szó és már nem az állomány tagja.

A nol.hu információ szerint "merev részegen, mezítláb, zokni és cipő nélkül, vérző fejjel talált egy tábornokot a rendőrjárőr Budapesten, a XII. kerületben". Az atv.hu információi szerint félmeztelenül, öntudatlan állapotban találtak rá a tábornokra.

Kiss Ernő ittas vezetés és hatóság félrevezetése miatt indult büntetőpere múlt pénteken kezdődött el a Fővárosi Bíróságon. A nyomozó ügyészek szerint 2007. november 23-án hajnalban, az akkor még a XIII. kerületi rendőrkapitányság élén álló dandártábornok, aki korábban a Központi Bűnüldözési Igazgatóságot is vezette, részegen nekihajtott több parkoló autónak, majd azt próbálta elhitetni a hatóságokkal, hogy ellopták az általa használt autót, és egy "alteregója" követte el a cselekményeket. A tábornok a bíróságon nem tett vallomást, de tagadta bűnösségét, és arra utalt, hogy a történtek mögött haragosai állhatnak, akik a rendőrség, illetve a szervezett alvilág köreiből kerülhetnek ki.

A volt kerületi kapitány, a Központi Bűnüldözési Igazgatóság vezetőjeként azzal került a figyelem középpontjába, hogy 1998-ban levizelte az ORFK Teve utcai épületét; ezt azzal magyarázta, hogy "vízhajtó menedzsertablettát szedett". Ezt követően - hivatalosan egészségi okokból - az év december 31-én menesztették.

Legutóbb februárban került a figyelem középpontjába Kiss Ernő, akkor alig egy óra elteltével kétszer is ittas vezetésen kapták a rendőrök a III. kerületben. Kiss Ernőt akkor vérvételre előállították, majd miután igazolódott a rendőrök gyanúja, elvették a jogosítványát. A volt főrendőr ekkor ismét autóba ült, de nem sokkal később ismét elkapták. Ekkor már a slusszkulcsát is elvették tőle a rendőrök.