Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A szexis modellek másodállása: kokaincsempészet

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nemzetközi körözést adtak ki egy 30 éves volt szépségkirálynő és fehérneműmodell ellen, aki egy kizárólag nőkből álló kokaincsempész-banda vezére - adta hírül a Daily Mail brit bulvárlap.

A Kolumbiában született Angie Sanselmente Valencia kizárólag modelleket szerződtetett, hogy a kábítószert Dél-Amerikából Európába csempésztesse. A szépség a Szörnyeteg néven hírhedté vált mexikói drogbáró szeretője lett, de tavaly önállósította magát.

Elmondások szerint a szolgálatába szegődött nőket a bombázó bandavezér "gyanútlan, gyönyörű angyalokként" szokta emlegetni. Futárai "szépek, de nem szembetűnően kihívóak". Buenos Airesből a divatos mexikói tengerparti nyaralóhely, Cancún érintésével repültek a vén kontinensre. A kokaincsomagokat szállító lányok fuvaronként 5 ezer dollárt kasszíroztak.

Valencia, akit 2000-ben Kolumbiában elnyerte Kávé Királynője szépségverseny koronáját, tavaly hagyott fel a modellkedéssel, hogy létrehozza saját drogkartelljét.

A banda egyik futárát decemberben fülelték le az argentin főváros Ezeiza nemzetközi repülőterén - poggyászában 55 (!) kiló kokainnal. A 21 éves nő megtört és mindent bevallott. A rendőrök 12 óra leforgása alatt újabb három, fehér port szállító hölgyet kapcsoltak le.

A lebukott "öszvér" - Dél-Amerikában így nevezik a drogfutárokat - nem is rejtegette a szállítmányát, mert azt mondták neki, hogy a reptéren senki sem fogja megállítani - írta a La Nación argentin lap.

A letartóztatásokat megneszelve Valencia eltűnt a lakhelyéül szolgáló Buenos Aires-i szállodából, de a rendőrség szerint nem tudott elillanni az országból.