Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A Fehér Ház szóvivője is twitterezni kezdett

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Robert Gibbs, a washingtoni Fehér Ház szóvivője is twitterezni kezdett a hétvégén, hogy gyorsabban tudja tájékoztatni követőit az eseményekről.

Gibbs helyettese, Bill Burton már jó ideje twitterezik; a gyorsüzeneteket elsősorban arra használja, hogy azonnal reagáljon bizonyos hírekre, valamint, hogy valós idejű értesítéseket, rövid kulcsmondatok küldjön a tudósítóknak az elnök fellépéseiről.

Gibbs a Politico hírportálnak elmondta: lenyűgözte, ahogy helyettese Obama legutóbbi fehér házi sajtótájékoztatójának ideje alatt twitter üzeneteivel segített a sajtónak. Hozzátette: fantasztikus dolognak tartja nyomon követni, hogy mások mit gondolnak, tesznek és írnak.

A szóvivőnek twitteres bejelentkezése után néhány órán belül 6200 követője akadt.

Az elnöki hivatal ugyanakkor előre figyelmeztette a twitterezőket: mivel Gibbs a Fehér Ház oldaláról indította el saját twitter szálát, az elnöki adatok rögzítéséről szóló törvény értelmében minden beérkező megjegyzést és üzenetet eltárolhatnak.

A Fehér Ház hivatalos Twitter-bejegyzéseit másfél millió felhasználó követi nyomon.

Barack Obama amerikai elnök - bár szívesen él a modern kommunikációs eszközök adta lehetőségekkel, legutóbb a YouTube videomegosztó portálon válaszolt az érdeklődők kérdéseire - nem twitterezik. "Még soha nem használtam a Twittert" - mondta tavaly novemberi kínai látogatásakor sanghaji diákok előtt.