Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Élve eltemették a kislányt, mert fiúkkal barátkozott

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Törökországban egy lányt azért temettek el élve rokonai, mert azoknak állítólag nem tetszett, hogy a tizenéves fiúkkal is barátkozott.

Medine Memi holttestére a rendőrök egy tyúkól alatt ásott gödörben találtak rá a törökországi Kahta városában. A 16 évest a gyanú szerint különös kegyetlenséggel ölték meg rokonai, akik a két méter mély gödörbe ültették a lányt, és megkötözték a kezét, majd földdel terítették be.

A török rendőrség még decemberben kapott fülest arról, hogy a lányt otthona kertjében kell keresni. A meg nem nevezett forrás szerint Medine-t egy családi "tanácskozás" után ölték meg.

Sajtóhírek szerint a lány apjának - akit nagyapjával együtt őrizetbe vett a rendőrség - nem tetszett, hogy Medine fiúkkal barátkozott.

A halottkémi vizsgálat során a tüdejében és a gyomrában nagy mennyiségű földet találtak , amely arra utal, hogy élve temették el. Nem találtak viszont a testén semmiféle sérülést, véréből nem mutattak ki kábítószert vagy mérget, amelyből szintén az következik, hogy még tudatánál volt, amikor elföldelték.

Médiatudósítások szerint Medine többször is megpróbált elszökni kegyetlen apjától, ám a rendőrségről mindig hazaküldték.

Bár Törökországban nem ritkák a becsületbeli gyilkosságok, Medine esete sokkolta a közvéleményt.