Rács mögé kerül a felelőtlen milliomos

Infostart
2010. február 6. 18:10
Börtönbe került egy brit milliomos üzletember, mert autójával halálos balesetet okoztak.

A bíróság ítélete szerint John Nichols részben felelős azért, hogy egy fiatal pár életét vesztette az A1-es autópályán történt karambolban 2007 májusában. Az autót nem az 59 éves férfi vezette, hanem üzlettársa, Mary Butres, de a tragédia megelőzhető lett volna, ha nem engedi a nőt ittasan a volán mögé ülni.

A milliomos és a 48 éves cégvezető Nottinghamből tartottak vissza Londonba, de a nő óránkénti 180 kilométeres sebességgel vezette a sportkocsit. A jármű a vizes úton megcsúszott, és nekiütközött egy másik kocsinak, amelynek két utasa a helyszínen szörnyethalt.

A vizsgálatok kiderítették, hogy a nő jóval a megengedett sebesség felett vezetett, és az is, hogy Mary Butres vérében az alkoholszint másfélszeres volt. A 48 éves cégvezetőt a bíróság hét és fél éves börtönbüntetésre ítélte.

Nem úszta meg az esetet az autó tulajdonosa, John Nichols sem. A bíróság szerint őt is felelősség terheli, mert tudta, hogy a nő bort fogyasztott, mégis engedte vezetni. A csomagolócéget birtokló milliomost 4 évre ítélték.