Hobbit lesz a Pókemberből

Infostart
2010. január 19. 10:20
Hobbitbőrbe bújhat Tobey Maguire: a színészről, aki néhány napja szállt ki a negyedik Pókember-film készítéséből, máris azt rebesgetik, hogy elvállalja Zsákos Bilbó szerepét Guillermo del Toro készülő produkciójában.

A múlt héten derült ki, hogy Toby Maguire negyedszerre nem ölti magára a Pókember-jelmezt, mivel nem elégedett a produkció rendezésével, a hétvégén pedig már arról szóltak a hírek, hogy a színész lehet a főszereplője a J.R.R. Tolkien első, A hobbit (eredeti magyar fordításban A babó) című regényéből készülő filmnek.

A hobbit producere az A Gyűrűk Ura-trilógiát rendezőként jegyző Peter Jackson, míg a direktori feladatokat Guillermo del Toro látja majd el.

"Mindenki nagyon boldog: Tobey nemcsak Hollywood egyik legmarkánsabb arca, de az egyik legjobb színész is" - mondta a The Sun című brit bulvárlapnak egy forrás, aki azt is elárulta, hogy a forgatás előkészületei már javában zajlanak.

Az első hírek, amelyek kapcsolatba hozták Maguire-t a Tolkien-adaptációval, a múlt hónapban láttak napvilágot, akkor azonban a színész úgy nyilatkozott, még nem beszélt a készítőkkel. "Kedvelem Guillermo del Torót és Peter Jacksont, és biztosan nem keresnék kifogást, ha beszélni akarnának velem" - mondta.

A hobbit forgatását nyáron kezdik majd, a Zsákos Bilbó történetét elmesélő film pedig két részben, 2011-ben és 2012-ben kerül majd a mozikba.